Iolanda Bonet Marí. Escriptora.

Hola,  PROFES I ALUMN@S del CEPA St Antoni de Portmany

Moltes gràcies a Vicenta i a tothom per haver-me convidat a celebrar amb vosaltres el Dia de Sant Jordi i Dia del Llibre de 2021

Us he enviat un video i ara us escric unes lletres. Quan no tenguem pandèmies podré venir al vostre centre personalment. Mentrestant, ens haurem de conformar amb veure’ns a través de la pantalla. 

Admir a totes les persones que estau estudiant ara mateix. Jo també vaig ser estudiant d’adulta. A més d’haver-me de formar com a mestra i com a assessora, em vaig treure la llicenciatura en psicopedagogia ja passats els quaranta. Tenc molt fresc el record dels estudis nocturns quan has acabat la feina de casa i el treball, els nervis dels exàmens (almanco jo sempre n’he tengut), la família i encara més coses que s’hi ajunten. En el meu cas s’afegia el fet d’haver d’escriure de nit i els caps de setmana.  

Hi ha moments en què vols tirar la tovallola. O no?

Hi ha estones en què penses que mai no ho aconseguiràs. O no?

Hi ha dies en què el cansament et pesa com una llosa…

Quan mires endarrere, però, i veus el que has conquerit, amb el curs acabat i aprovat, et pots sentir com si haguessis pujat damunt el cim d’un Everest qualsevol. 

També comparteix amb vosaltres una inquietud més: pensar que no seràs capaç d’arribar-hi. Així em sentia jo abans de publicar el meu primer llibre. Ho dic ben de veres. No és que pensàs que no podria publicar els més de vint llibres que duc ara, no. És que no m’atrevia ni a imaginar-ho! 

Encara em queda per conquistar la famosa habitació pròpia de la qual parlava Virginia Wolf. I moltes línies per escriure. Temps n’hi ha. Com diu la cançó  d’Isidor Marí “La vida no s’acaba, la mar encara es mou”.

Esper que els meus escrits us ajudin en el procés d’adquirir i avançar en la nostra estimada llengua. Si amb algun llibre us he pogut ajudar em sentiré plenament satisfeta.

Vers a vers, mot a mot, d’un en un, com un joc.

Vers a vers, mot a mot, un per un, ja hi són tots.

Vers a vers, fi de curs i ja som a la fi!

Amb molt d’afecte

Iolanda Bonet Marí

Escriptora    

iolanda.bonet@gmail.com

Dia de Sant Jordi i Diada del Llibre 23 – 4 – 2021

Enllaços

Una conversa amb Iolanda Bonet, escriptora. Artxipèlag. Observatori de la cultura de les Illes Balears.

Associació d’escriptors en llengua catalana. Iolanda Bonet

Ir arriba